Setmana Internacional dels Arxius a la Conca de Barberà, del 3 al 9 de juny

print pdf
03/06/2019 Actualitat

Setmana Internacional dels Arxius a la Conca de Barberà, del 3 al 9 de juny

El Dia Internacional dels Arxius se celebra arreu del món coincidint amb la fundació del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO, el 9 de juny de 1948.

L’objectiu d’aquesta jornada és explicar el paper clau que desenvolupen els arxius com a garants de la seguretat i la transparència de les actuacions de l’Administració, com a promotors de la preservació de la memòria històrica i com a protectors del dret de la ciutadania a accedir a la informació i al coneixement, tal com va posar de relleu la Declaració Universal sobre els Arxius, aprovada per la UNESCO a la seva 36a Conferència General a París, el 10 de novembre de 2011.

Amb motiu de la celebració de la Setmana Internacional dels Arxius, del 3 al 9 de juny els arxius catalans obren les seves portes i, durant tota una setmana, organitzen de manera simultània nombroses activitats culturals (exposicions, conferències, jornades de portes obertes, etc) per tal de donar a conèixer i promoure els arxius entre la ciutadania.

Aquesta és una excel·lent oportunitat per descobrir o aprendre més sobre aquests equipaments culturals de primer ordre i sobre els professionals que hi treballen i tenen cura del patrimoni documental. Hem de recordar que els serveis que s’ofereixen des d’aquests centres estan adreçats al conjunt de la ciutadania i la seva existència contribueix a la constitució i salvaguarda de la nostra memòria individual i col·lectiva. Comparteix aquesta diada a través dels hashtags #SIAC19, #IAW19 i #DesigningYourArchives.

3 al 9 de juny:

  • Campanya d'identificació de fotografies i difusió de fons "Saps qui són?" --> Es tracta de la segona edició d'una exposició de fotografies als aparadors dels establiments de Montblanc. Cada establiment té una fotografia exposada a l'aparador. La ciutadania col·labora en la identificació de persones, llocs i dates. L'any passat va tenir molt èxit. Amb aquesta campanya l'Arxiu surt al carrer, difon els fons fotogràfics i com a feedback, la ciutadania col·labora amb la identificació de les imatges.

7 de juny

9 de juny