La Fira de Sant Vicenç – El foc el nostre origen a l'Espluga de Francolí, 20, 21, 22 i 23 de gener

print pdf
10/01/2022 Actualitat

La Fira de Sant Vicenç – El foc el nostre origen a l'Espluga de Francolí, 20, 21, 22 i 23 de gener

Programa d’acteshttps://ja.cat/jpk5r

 

La Fira de Sant Vicenç – El foc el nostre origen, esdevé des de l’any 1565 un punt d’intercanvi comercial de caràcter agrícola a l’Espluga de Francolí. Un esdeveniment firal amb més de quatre-cents cinquanta anys d’història, que des de l’any 2020 compta amb un relat cultural, comercial, i d’interès turístic basat en l’element del foc, que singularitza la mostra.

Aquest esdeveniment quatricentenari, que se celebra anualment al municipi, coincidint amb la festivitat de Sant Vicenç, el dia 22 de gener, essent la referència en el calendari el quart dissabte de gener. Aquesta Fira recull encara una oferta comercial multisectorial, agrícola, amb productes de proximitat i artesania.
Al llarg de tot el cap de setmana, a la Fira hi podem trobar diversos actes. Des del 2020 un municipi o comarca hi és convidat amb una festivitat o element de la cultura popular relacionat amb el foc. En la primera edició, l’any 2020, van ser les Falles dels Pirineus, declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat, la festivitata convidada, amb l’assistència de representants de l’Alta Ribagorça i l’Associació de Fallaires del Pirineu.

També hi podem trobar altres actes com els esmorzars populars, dins el marc de la Festa Comarcal de l’Oli i el Vi Novell inclosa en els actes. Un espai dedicat als oficis d’art, demostració de tall i concurs de motoserra. A més, el programa d’activitats inclou tallers per a infants, exposicions, conferències, concerts i actes amb la participació de les entitats espluguines.

 

Menu

Menú principal

Llengües