Museu Particular, exposició sobre la bossa de plàstic

print pdf
General - Activitats culturals
 • Calendari: 1/11/2021 - 30/11/2021
 • Localització: Museu de la Vida Rural, l'Espluga de Francolí

  Cada mes un petit objecte per reflexionar i una gran història per descobrir amb el Museu Particular 

  Novembre: la bossa de plàstic

  Omnipresent, versàtil i duradora, molt duradora. Tant que pot trigar 55 anys a degradar-se i això vol dir que la gran majoria de les que s’han fabricat al món en tota la història, segueixen existint.

  El Museu Particular és l'etnologia d’anar per casa. Un museu petit, de petits objectes però amb grans històries. A través de les xarxes socials del Museu Particular (Twitter i Instagram @MuseuParticular) es difonen els continguts temàtics i les reflexions al voltant de les peces exposades. També cada mes l’Museu de la Vida Rural publicarà un article relacionat amb l’objecte protagonista a la seva pàgina web. D’aquesta manera, es vol posar en valor i divulgar aquest patrimoni col·lectiu i quotidià que qualsevol pot trobar a casa. L’objectiu és explicar l’origen de les peces, la seva història i les curiositats que l’envolten, així com generar un debat sobre qüestions molt més àmplies i contemporànies com el feminisme, el despoblament rural o la globalització.

  Una iniciativa dels historiadors i museòlegs Àlex Rebollo i Anna Maria Andevert, amb el suport del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla.

  +INFO: https://mparticular.wordpress.com/

   

   

  Menu

  Menú principal

  Llengües

  • Català
  • Español
  • English
  • Français